Persbericht:

3 jul 2023

Refbuster: dé efficiënte on-site koudemiddel afpomp- en afvulservice voor installateurs

Celsis, distributeur in koel- en klimaattechniek, kondigt on-site koudemiddel afpomp- en afvulservice aan. Deze innovatieve service, genaamd Refbuster, is ontstaan als verlenging van de reeds jarenlange on-site afpomp- en afvulwerkzaamheden die Celsis op kleine schaal heeft uitgevoerd. Refbuster is speciaal ontworpen om koel- en klimaattechnische installateurs dit tijdrovende proces uit handen te nemen. Installateurs kunnen met ingang van 03-07-2023 een beroep doen op Refbuster.

Integraal onderdeel bedrijfsproces

Commercieel directeur Edwin Ernste over Refbuster: “Refbuster maakt, als verlenging op de reeds jarenlange op kleine schaal uitgevoerde afpomp- en afvulwerkzaamheden, integraal onderdeel uit van het bedrijfsproces van installateurs. Met onze efficiënte service kunnen installateurs snel en efficiënt koudemiddelen door ons af laten pompen en/of af laten vullen. Dit bespaart de installateur veel tijd en geld. Tijd die installateurs, zeker gezien de krapte in de arbeidsmarkt, anders kunnen gebruiken. Het gebruik van onze Refbuster service kan de installateur een kostenreductie opleveren van 30 tot 60%.”

All-in-one concept

Installateurs die gebruikmaken van Refbuster profiteren van een snelle en efficiënte afpomp- en afvulservice, die tot wel 10 keer sneller is dan traditionele methoden. “Hierdoor wordt de downtime van installaties geminimaliseerd en kunnen ze snel weer in bedrijf worden gesteld. De on-site service omvat het gehele proces, inclusief werkvoorbereiding, afpompen en up-to-date administratie die volledig in overeenstemming is met de geldende regelgeving. Installateurs kunnen vertrouwen op een transparante prijsstelling zonder onverwachte kosten achteraf”, aldus Edwin Ernste.

Focus op duurzaamheid

Een belangrijk aspect van Celsis, en daarmee ook Refbuster, is de focus op duurzaamheid. Het bedrijf zorgt voor een verantwoorde verwerking van koudemiddelen, waardoor onnodige emissies worden voorkomen. Bruikbare bestanddelen worden na regeneratie hergebruikt voor andere toepassingen. Op deze manier draagt Refbuster bij aan een milieuvriendelijke benadering van het afpompen en afvullen van koudemiddelen.

Refbuster voldoet aan alle vereiste certificeringen en voorschriften. De monteurs zijn F-gassen gecertificeerd en het bedrijf is VCA-gecertificeerd.

Voor meer informatie over Refbuster, kunt u terecht op de website www.refbuster.nl

// Einde persbericht